Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

СЕМИНАР О ИНТЕЛЕКТУАЛНОЈ СВОЈИНИ У БЕЧЕЈУ

СЕМИНАР О ИНТЕЛЕКТУАЛНОЈ СВОЈИНИ У БЕЧЕЈУ

26. фебруар 2018.


У општини Бечеј, 23.фебруара 2018.године, одржан је семинар на тему „Улога интелектуалне својине у брендирању пољопривредних производа“.

Семинар су организовали Привредна комора Србије - Рeгионална привредна комора Нови Сад и Завод за интелектуалну својину Републике Србије са асоцијацијом примарних пољопривредних произвођача Војводина аграр из Бечеја и намењен је институцијама и привредним друштвима који желе да афирмишу своје производе и услуге, у циљу подизања конкурентности и боље тржишне позиционираности, кроз заштиту права интелектуалне својине. Скуп је део акције за подизање свести о значају права интелектуалне својине, унапређења пољопривредне производње и стварања производа са додатном вредношћу.

Током семинара било је речи о препознавању релевантног права за производе из области пољопривреде када су и представљени услови за заштиту појединих права индустријске својине са примерима. Током семинара су представљене и услуге Завода за интелектуалну својину за мала и средња предузећа. На крају семинара представница ПИК Бечеј АД из фабрике за прераду поврћа Флора, упознала је присутне о ресурсима и радним јединицама са којима ова компанија располаже и као пример из праксе дала је пресек заштићених права овог привредног субјекта и управљања интелектуалном својином у процесу редизајна својих знакова. Семинар се одржао у оквиру ЕУ пројекта VIP4SME на коме је Завод један од партнера.