Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОБЕЛЕЖЕН 97. РОЂЕНДАН ЗАВОДА ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНУ СВОЈИНУ

ОБЕЛЕЖЕН 97. РОЂЕНДАН ЗАВОДА ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНУ СВОЈИНУ

15. новембар 2017.

Данас је у свечаној сали Завода за интелектуалну својину одржан свечани скуп поводом 97. годишњице постојања Завода за интелектуалну својину Републике Србије.

Свечаности су присуствовали државни званичници, представници међународних организација, академске заједнице, бројних адвокатских канцеларија, и многи други. Скуп је отворио Владимир Марић, в. д. директора Завода за интелектуалну својину. Том приликом, Владимир Марић је истакао напредак који је Србија остварила у оквиру евроинтеграција отварањем поглавља 7, нагласивши притом да је пред нама најважнији задатак затварања тог поглавља, при чему је главни фокус на доношењу нових закона о патентима, жиговима и ауторском и сродним правима. Присутне је потом поздравио др Саша Стојановић, помоћник министра за технолошки развој, трансфер технологија и иновациони систем у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Представник Светске организације за интелектуалну својину, Олга Спасић, истакла је да Завод за интелектуалну својину Републике Србије представља један од водећих националних завода у ширем региону.

Владимир Марић и Олга Спасић су потом потписали два меморандума о сарадњи између Завода за интелектуалну својину Републике Србије и Светске организације за интелектуалну својину, који се тичу развоја пословних услуга, односно алтернативног решавања спорова у области интелектуалне својине.