Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАН 24. ТЕСЛА ФЕСТ

18. октобар 2010.

Двадесет четврти међународни фестивал иновација, знања и стваралаштва „Тесла Фест 2010“ одржан је од 12. до 15. октобра у спортско-пословној хали „Војводина“ у Новом Саду. Изложбу је отворио председник Привредне коморе Војводине, г-дин Никола Стојшић.

Овогодишњи Тесла Фест одржан је у организацији Савеза проналаза Војводине, а под покровитељством Владе Србије, Владе Војводине, Града Новог Сада, Привредне коморе Војводине, Завода за интелектуалну својину, Факултета техничких наука у Новом Саду и Савеза проналазача Србије. На манифестацији је учествовало више од 100 проналазача и иноватора са око 200 патената из Русије, Велике Британије, Румуније, Републике Српске, Хрватске, Црне Горе и Србије. Последњег дана изложбе међународни жири доделио је награде за најуспешнија изложена решења.

Стручњаци Завода су традиционално били на услузи посетиоцима, пружајући стручну помоћ и савете из домена интелектуалне својине. Предавачи из Завода одржали су и предавање на тему „Заштита патентом – националне и међународне руте“, док су присутнима такође представљене новине у активностима Завода. Приликом посете Новом Саду, стручњаци Завода одржали су још једно предавање на Факултету техничких наука, под називом „Заштита проналазака патентом и значај патената за факултете“.