Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

УЧЕШЋЕ ЗАВОДА НА ДЕВЕТОЈ БИЗНИС БАЗИ

6. децембар 2010.

Београдски сајам је од 2-4. децембра био домаћин деветог Међународног сајма предузетништва „Бизнис база“, који је организовала Национална агенција за регионални развој. На сајму је традиционално учествовао и Завод за интелектуалну својину.

Овогодишњу Бизнис базу, која је носила поруку „Кључ успеха“, отворио је директор Националне агенције за регионални развој, Ивица Ежденци, истакавши потребу да се помоћу знања и иновативности створи снажан и конкурентан извозно оријентисан сектор малих и средњих предузећа и предузетништва у Србији. На сајму је учествовао велики број привредника и предузетника из Србије и земаља из региона, као и из Холандије, Италије и Индије. Такође, представљени су и бројни међународни пројекти за развој конкурентности сектора МСП.

Штанд Завода за интелектуалну својину био је веома посећен, а запослени Завода су константно били на услузи посетиоцима и пружали им стручне савете и корисне информације из области интелектуалне својине. Завод је у склопу програма сајма одржао предавање на тему „интелектуална својина као извор конкурентности“. На предавању је било речи о свим облицима интелектуалне својине и начинима њихове стратешке употребе за увећање тржишне вредности компанија, који су испраћени примерима из домаће и међународне праксе.