Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

26. АПРИЛ - СВЕТСКИ ДАН ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ

26. АПРИЛ - СВЕТСКИ ДАН ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ

26. април 2017.

Завод за интелектуалну својину Републике Србије, у сарадњи са Министарством за просвету, науку и технолошки развој Републике Србије, организоваће данас прославу Светског дана интелектуалне својине.

Двадесет и шести април је међународни Дан интелектуалне својине. На тај дан, на основу одлуке Светске организација за интелектуалну својину (WIPO), слави се људска креативност и допринос који аутори и проналазачи дају развоју друштва широм планете. Република Србија, која има традицију заштите интелектуалне својине дужу од једног века, придружиће се Светској организацији за интелектуалну својину и бројним другим земљама у прослави тог међународног празника.

На скупу у Заводу за интелектуалну својину говориће шеф Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији, госпођа Тања Мишчевић, в. д. директора Завода за интелектуалну својину, господин Владимир Марић, и помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, господин Виктор Недовић. Биће речи о напретку који је Србија остварила у процесу евроинтеграција у домену интелектуалне својине, новинама у регулативи у вези са ауторским и сродним правима чија се примена очекује у текућој години, као и о достигнућима на пољу борбе против кривоторења и пиратерије.

Почетак свечаности у свечаној сали Завода за интелектуалну својину, на адреси Кнегиње Љубице бр. 5, заказан је за 14 часова.

О теми овогодишњег Дана интелектуалне својине и поруци генералног директора Светске организације за интелектуалну својину, Френсиса Гарија, прочитајте овде.