Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАН СЕМИНАР У КРАЉЕВУ У ОКВИРУ VIP4SME ПРОЈЕКТА

ОДРЖАН СЕМИНАР У КРАЉЕВУ У ОКВИРУ VIP4SME ПРОЈЕКТА

7. април 2017.

Јуче је у Регионалној привредној комори Моравичког и Рашког управног округа Привредне коморе Србије одржан семинар „Заштита препознатљивости малих и средњих предузећа правима интелектуалне својине“.

Након уводног обраћања представника коморе и Завода за интелектуалну својину када су представљени и циљеви пројекта VIP4SME, током семинара привредници из региона су имали прилике да чују која права им стоје на располагању у процесу развоја нових производа како би своју препознатљивост заштитили на адекватан начин. Током првог дела семинара упознали су се са предметом и поступцима заштите проналазака патентом, знакова разликовања жигом и индустријским дизајном.

С обзиром да је већина учесника била из области пољопривреде, представници произвођача млечних производа били су веома заинтересовани да чују могућности заштите неком од ознака географског порекла Краљевачког кајмака. Други део семинара је био посвећен овој теми у којој су поред представника Завода за интелектуалну својину узели учешће и представници локалних институција који су већ имали одређене активности у прошлости у погледу дефинисања географског подручја као и карактеристика и процеса производње овог производа.