Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО У ОКВИРУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ ЗАКОНА О ОПТИЧКИМ ДИСКОВИМА

6. децембар 2010.

У Заводу је данас у оквиру јавне расправе о Нацрту закона о оптичким дисковима одржан округли сто. На округлом столу су, поред представника Завода за интелектуалну својину, учествовали представници Кабинета потпредседника Владе за европске интеграције, Министарства за науку и технолошки развој, Министарства трговине и услуга, Министарства економије и регионалног развоја, Министарства финансија, Привредног суда у Београду, организације СОКОЈ, Америчке привредне коморе у Србији, као и представници привредних друштава и стручњака који обављају делатности у вези са садржином овог нацрта закона.

У својој уводној речи, директорка Завода за интелектуалну својину, Бранка Тотић, нагласила је значај доношења овог закона у сузбијању пиратерије у Србији, као и очекиване ефекте његове примене. Скупу се потом обратила Тања Кузман из Кабинета потпредседника Владе Републике Србије, Божидара Ђелића, која је упознала присутне са радом радне групе за израду Нацрта закона о оптичким дисковима, након чега је помоћник директора Завода за интелектуалну својину, Владимир Марић, укратко образложио најзначајније одредбе овог нацрта закона.

У току дискусије, учесници округлог стола изнели су бројне сугестије у циљу унапређења квалитета текста Нацрта закона о оптичким дисковима. Радна група за израду Нацрта закона о оптичким дисковима ће се у најскорије време састати, како би размотрила евентуалне измене текста Нацрта закона о оптичким дисковима у складу са примедбама које су изнете на округлом столу.