Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ЗАШТИТА ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ НА 5. СИМПОЗИЈУМУ ДРУШТВА ГЕНЕТИЧАРА СРБИЈЕ

ЗАШТИТА ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ НА 5. СИМПОЗИЈУМУ ДРУШТВА ГЕНЕТИЧАРА СРБИЈЕ

30. мај 2016.

У суботу, 28. маја, другог дана трајања 5. Симпозијума Друштва генетичара Србије, одржан је округли сто на тему „Заштита резултата истраживања правима интелектуалне својине“.

Током двосатног округлог стола су од стране представника Завода за интелектуалну својину представљени облици права интелектуалне својине којима се могу штитити резултати истраживача. Посебан акценат стављен је на представљање система патентне заштите. Од стране професора са Пољопривредног факултета у Београду, који је био и модератор округлог стола, представљен је и најновији Правилник о вредновању резлултата научно-истраживачких резултата којим је патентној заштити дат већи значај у самом поступку вредновања за напредовање у одређена звања у академској заједници.

Учесници из Института за кукуруз Земун Поље, НС Семе, Института за земљиште, пољопривредних и других факултета и института имали су бројна питања у вези са патентном заштитом. За додатне информације у области патентне заштите за оплемењивање живих организама учесници су позвани да се за њихове институције организују посебне радионице по специфичним областима у вези са патентним системом, састављањем патентних пријава специфичним у датој области и претраживањем патентне документације.