Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ПОТПИСАНИ МЕМОРАНДУМИ О САРАДЊИ СА 16 НАЦИОНАЛНИХ ЗАВОДА ДРУГИХ ЗЕМАЉА

ПОТПИСАНИ МЕМОРАНДУМИ О САРАДЊИ СА 16 НАЦИОНАЛНИХ ЗАВОДА ДРУГИХ ЗЕМАЉА

16. новембар 2015.

У оквиру свечаности која је организована и поводом 95. рођендана Завода за интелектуалну својину Републике Србије, наша институција је потписала 16 меморандума о сарадњи са националним заводима других земаља.

У питању су: Аустријски завод за патенте, Генерални директорат за патенте и жигове Албаније, Албански завод за ауторска права, Завод за интелектуалну својину Краљевине Белгије, Институт за интелектуално власништво Босне и Херцеговине, Завод за патенте Републике Бугарске, Дански завод за патенте и жигове, Организација за индустријску својину Грчке, Национални центар за интелектуалну својину Грузије, Државни завод за интелектуалну својину Народне Републике Кине, Завод за патенте Републике Летоније, Државни завод за индустријску својину Македоније, Мађарски завод за интелектуалну својину, Федерални завод за интелектуалну својину Руске Федерације, Руска државна академија за интелектуалну својину, Завод за индустријску својину Словачке Републике и Турски институт за патенте.

Споразуми о сарадњи потписани су и између Завода за интелектуалну својину Републике Србије и бројних домаћих институција. Међу њима су: Правни факултет Универзитета у Београду, Фонд за иновациону делатност, Привредна комора Србије, Привредна комора Београда, Град Београд, Регионална привредна комора Краљево, Регионална привредна комора Зрењанин, Регионална привредна комора Ужице, Регионална привредна комора Панчево, Универзитет у Крагујевцу, Музеј Николе Тесле, Музеј Михајла Пупина у Идвору, Образовно-истраживачко друштво Михајло Пупин Београд и Регистар националног интернет домена Србије.