Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

СЕМИНАР "ЖИГ У ФУНКЦИЈИ БРЕНДИРАЊА ПРОИЗВОДА МСП"

1. јун 2011.

У Привредној комори Србије је јуче одржан семинар "Жиг у функцији брендирања производа МСП", коме су присуствовали представници Делегације ЕУ у Србији, ТАIЕX одељења Европске комисије, Канцеларије за европске интеграције, Завода за интелектуалну својину Србије, као и други национални и међународни експерти у овој области.

Приликом отварања семинара, секретар Одбора за технолошке иновације ПКС, др Даница Мићановић, истакла је да је у протекле две године забележено је повећано интересовање малих и средњих предузећа да користе жиг, чиме желе да унапреде своју конкурентност на домаћем али и страном тржишту. Помоћник директора за знаке разликовања у Заводу за интелектуалну својину, Мирела Бошковић, изразила је уверење да ће учесници семинара у жигу препознати не само средство за рекламирање производа, већ средство за креирање личног идентитета произвођача на тржишту, које обезбеђује боље позиционирање и конкурентску предност.


Током семинара је посебна пажња посвећена је свим релевантним законима у овој области, као и коришћењу колективног жига и жига гаранције, о чему је Завод за интелектуалну својину одржао пригодно предавање.