Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ЗАТВОРЕН 55. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТЕХНИКЕ И ТЕХНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА

ЗАТВОРЕН 55. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТЕХНИКЕ И ТЕХНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА

13. мај 2011.

Данас је на Београдском сајму затворен петодневни 55. међународни сајам технике и техничких достигнућа, који је привукао око 700 излагача из 28 земаља света. Завод за интелектуалну својину традиционално је учествовао на овом сајму и био на услузи свим посетиоцима који су желели да се ближе упознају са светом патената и других облика интелектуалне својине.

На овогодишњем сајму технике и техничких достигнућа представљена је савремена технологија из области аутоматизације, роботике, бежичне комуникације и других области. Посетиоци су имали прилику да виде велики број технолошких новитета, од чега највише потиче из области компјутерске интеграције. Осим српских, своје производе представила су и предузећа из многих држава Европе, као и Кине, Јапана и Републике Кореје.


Штанд Завода за интелектуалну својину по правилу је био веома посећен. Стручњаци Завода су током целог трајања сајма пружали консултације у области подношења патентних пријава, претраживања база података, услуга које Завод нуди, као и друге релевантне информације. Последњег дана трајања сајма, Завод је заједно са Привредном комором Србије учествовао и на трибини о интелектуалној својини у организацији Савеза проналазача Србије, где је од стране представника Завода представљена заштита нових техничких решења патентом у Србији и на међународном нивоу.