Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАНИ НОВИ СЕМИНАРИ У ЗАВОДУ ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНУ СВОЈИНУ

21. април 2011.

Последња три дана су у Заводу у потпуности обележена едукативним напорима. На семинарима у Заводу учествовали су представници Института за архитектуру и урбанизам Србије, Института „др Јосиф Панчић“, Института за ратарство и повртарство, Института „Гоша“, Института за воћарство и Института за хемију, технологију и металургију.

У уторак, 19. априла, у просторијама Едукативно-информативног центра Завода одржана су предавања о правима интелектуалне својине и њиховом значају. Предавања су слушали представници Института за архитектуру и урбанизам Србије, па је посебна пажња посвећена темама индустријског дизајна и ауторског права, те заштити архитектонских решења истим.

У среду, 20. априла, у истим просторијама одржан је семинар за представнике Института „др Јосиф Панчић“ и Института за ратарство и повртарство. Поред предавања о основама права интелектуалне својине и заштити патентом, фокус је био на специфичностима заштите проналазака у области хемије и хемијске технологије. Наредног дана, 21. априла, на семинару су такође обрађене теме основа права интелектуалне својине и заштите патентом, док је нагласак био на теми претраживања база патентне документације и то посебно националне базе, као и базе esp@cenet. Међу учесницима су били представници Института „Гоша“, Института за воћарство и Института за хемију, технологију и металургију. Након предавања уследила је радионица на дату тему, приликом које су учесници семинара имали прилике да се ближе упознају са радом у базама патентне документације.