КОРИСНИ ЛИНКОВИ

INNOVACCESS

Портал са најважнијим информацијама о националним системима интелектуалне својине

INNOVACCESS је портал креиран оквиру у пројекта IPeuropAware, који наставља да се одржава под пројектом IPorta у којем учествује и Завод за интелектуалну својину Републике Србије. Овај портал представља централну тачку мреже националних завода из 27 земаља Европе и пружа разне важне информације о системима интелектуалне својине у земљама Европе.

Линк за портал INNOVACCESS


IPR HELPDESK

Савети за интелектуалну својину

Европски IPR Helpdesk пружа бесплатну подршку у погледу савета и различитих информација о интелектуалној својини, посебно намењену учесницима на различитим истраживачким пројектима и малим и средњим предузећима у Европи. У посебно креираном кутку за мала и средња предузећа (SME Corner) можете доћи до веома корисних информација о могућностима које систем интелектуалне својине пружа. Такође, ту су и најаве различитих догађаја у области интелектуалне својине.

Линк за IPR HELPDESK

IP VALUATION PORTAL

Портал за вредновање интелектуалне својине

Портал за вредновање интелектуалне својине покренут је у сарадњи Мађарског завода за интелектуалну својину и истраживачко-технолошког центра Хенри Тудор из Луксембурга. Ова платформа промовише методе за вредновање различитих облика интелектуалне својине и служи за размену и ширење знања у овој све значајнијој области интелектуалне својине.

Линк за IP VALUATION PORTAL

IP TRADE PORTAL

Портал за трговање правима интелектуалне својине

На Порталу за трговање правима интелектуалне својине се можете упознати са предностима и користима од куповине или продаје патентних права, жигова и дизајна, као и важним чињеницама које би претходно требало узети у обзир. Портал садржи четири одвојена сегмента, и то: улазак у аранжман, вредновање, статистику и тржиште интелектуалне својине.

Линк за IP TRADE PORTAL

IP MARKETPLACE

Е-тржиште интелектуалне својине

Један од најпосећенијих делова сајта IP Trade Portal је IP Marketplace, односно тржиште интелектуалне својине, оригинални алат Данског завода за патенте и жигове. На овом месту се продају или лиценцирају патенти, патентне пријаве, мали патенти, дизајни и жигови. IP Marketplace је користан и за претраживање права интелектуалне својине које желите купити, као и за проналажење партнера за иновационе пројекте у вези са патентибилним знањем. Коришћење ове платформе је бесплатно и за купце и за продавце права интелектуалне својине.

Линк за IP Marketplace

"E-LEARNING FOR SMEs" МОДУЛ

Помоћно средство за идентификацију интелектуалне својине у предузећима

Циљ овог модула Канцеларије за хармонизацију интерног тржишта (OHIM) је да се малим и средњим предузећима пружи помоћ у идентификацији свих права интелектуалне својине којим могу располагати, као и информације о могућностима њихове заштите. У том погледу, модул пружа одговоре на два кључна питања:
- због чега је интелектуална својина важна за ваше пословање?
- шта и како можете штитити помоћу права интелектуалном својином?

За почетак је потребно изабрати сектор вашег пословања, након чега ће вас портал водити ка даљим корацима.

Модулу можете приступити путем сајта OHIM-а, на овом линку.

Напомена: сви наведени интернет портали су на енглеском језику.