Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

Најаве

Семинар „Сусрет са судијама“

У четвртак, 31. маја 2018. године, са почетком у 9:15 часова у просторијама Завода за интелектуалну својину, Кнегиње Љубице 5, Београд, биће одржан семинар под називом „Сусрет са судијама“ у организацији европског удружења носилаца жигова MARQUES (www.marques.org). Настављајући традицију сличних скупова који се већ годинама организују широм Европе под називом „Meet the judges“, МАRQUES по први пут организује овакав скуп у Србији са идејом да се на истом месту нађу судије које поступају у жиговним споровима и носиоци права, односно њихови заступници, како би се размотрила актуелна питања у вези заштите жигова пред судовима у нашој земљи. У оквиру семинара ће излагати судије Апелационог суда и Привредног апелационог суда, професор Правног факултета Универзитета у Београду и представници Завода за интелектуалну својину. За учешће у семинару заинтересовани се могу пријавити преко вебсајта MARQUES-а на адреси https://www.marques.org/conferences/registrations/default.asp?EventID=110.

Семинар се одвија уз котизацију за потребе покривања трошкова организације коју MARQUES наплаћује. Завод за интелектуалну својину обезбеђује простор и предаваче и нема удео из средстава за котизацију

Програм семинара можете преузети овде.

ЖИГ И ИНДУСТРИЈСКИ ДИЗАЈН - АДУТИ ЗА УСПЕШНО ПОСЛОВАЊЕ

21. фебруар 2014.

ЖИГ И ИНДУСТРИЈСКИ ДИЗАЈН - АДУТИ ЗА УСПЕШНО ПОСЛОВАЊЕ

Специјализовани семинар

Место: свечана сала Завода за интелектуалну својину, Кнегиње Љубице бр. 5, Београд

Датум и време: 21. фебруар 2014, 10ч

Опис семинара: На семинару ће бити речи о регистрацији жига и индустријског дизајна, као и о њиховом ефикасном коришћењу у пословању. По први пут ће међу предавачима бити и носиоци права интелектуалне својине (компаније Пионир д.о.о, Београд и BUCK д.о.о, Београд).

Циљна група: привредни субјекти, факултети, школе и друге институције из области примењених уметности, као и појединци - дизајнери и креатори.

Број учесника на овом семинару је попуњен, те регистрација више није могућа.

Програм семинара можете видети овде
.