Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

Архива вести за 2007. годину

СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН ЗАВРШЕТАК CARDS 2004 НАЦИОНАЛНОГ ПРОЈЕКТА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

7. децембар 2007.

У Заводу за интелектуалну својину је 7. децембра 2007. свечано прослављен завршетак CARDS Националног пројекта 2004 „Техничка помоћ Заводу за интелектуалну својину“, којим је руководила Европска агенција за реконструкцију, а кога је спровео Европски завод за патенте. Финансијска вредност пројекта износила је 900.000 евра, а званично је трајао од септембра 2005. до децембра 2007.године.
Пре свечаног дела прославе, у 9:30 часова, у кабинету директора одржан је последњи, пети састанак Управног одбора Пројекта, на коме је, поред редовних чланова присуствовао и г-дин Gérard Giroud, генерални директор за европске и међународне послове Европског завода за патенте. Током састанка, посебно је разматран извештај г-дина Pascal Phlix-a, руководиоца пројекта о активностима у последњих шест месеци реализације Пројекта.

ДЕТАЉНИЈЕ >>

ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ

8. новембар 2007.

Европски комесар за проширење Оли Рен представио је у Бриселу 8.новембра 2007.године Годишњи извештај о напретку Србије у Процесу стабилизације и придруживања за 2006. годину. Том приликом нагласио је да је у овом периоду дошло до охрабрујућег развоја у Србији, посебно указујући на побољшање макроекономске ситуације и квалитета српскe администрације. Србија је у 2006. години напредовала, према овом усвојеном Извештају Европске комисије у свим доменима економије, политике, администрације, правосуђа и безбедности, али ће морати да реши читав низ проблема ако жели да убрза напредак у процесу европске интеграције.

ДЕТАЉНИЈЕ >>

ОГЛАС

2. новембар 2007.

За полагање стручног испита за лица која се баве заступањем у поступку заштите проналазака, жигова, дизајна и ознака географског порекла...

ДЕТАЉНИЈЕ >>

ГЕНЕРАЛНА СКУПШТИНА WIPO

3. октобар 2007.

Као члан Светске организације за интелектуалну својину Република Србија је учествовала у раду 43. заседања скупштина држава чланица Светске организације за интелектуалну својину које је одржано од 24. септембра до 3. октобра 2007. године. Нашу земљу су на овом заседању представљали Бранка Тотић, в.д. директор Завода, Слободан Вукчевић, амбасадор у Мисији Р. Србије при ОУН у Женеви, Владимир Марић, начелник Одељења за жигове, Владан Лазовић, други секретар у Мисији и Теа Терзић, трећи секретар у Мисији.

ДЕТАЉНИЈЕ >>

ОБАВЕШТЕЊЕ О ГАШЕЊУ ДОМЕНА sv.gov.yu

2. октобар 2007.

Од Управе за заједничке послове републичких органа добили смо обавештење о одлуци да се укине домен sv.gov.yu. У складу с тим Завод за интелектуалну својину тражио је и добио сагласност за регистрацију новог домена yupat.gov.yu на понуђеном домену gov.yu. Према томе нова адреса сајта Завода сада гласи
www.yupat.gov.yu

ДЕТАЉНИЈЕ >>

ЧЕТВРТИ САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА CARDS НАЦИОНАЛНОГ ПРОЈЕКТА

19. јун 2007.

У Заводу је 19.јуна 2007. године одржан IV састанак Управног одбора CARDS Националног пројекта за техничку помоћ Заводу за интелектуалну својину Републике Србије, којем су присуствовали сви чланови Одбора. Уводно излагање имала је г-ђа Бранка Тотић, в.д. директора Завода, која је нагласила да је период од јануара до јуна 2007.г био до сада најактивнија фаза у двогодишњој реализацији Пројекта. Детаљан извештај о раду са приказом свих резултата изнео је директор Пројекта у Европском заводу за патенте г-дин Паскал Фликс.

ДЕТАЉНИЈЕ >>

ОГЛАС

7. мај 2007.

За полагање стручног испита за лица која се баве заступањем у поступку заштите проналазака, жигова, дизајна и ознака географског порекла...

ДЕТАЉНИЈЕ >>

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ

26. април 2007.

И ове године, на свечаности коју је у Клубу посланика приредио Завод за интелектуалну својину Републике Србије, обележен је 26. април, Светски дан интелектуалне својине. Том приликом госпођа Бранка Тотић, вд. директора Завода упутила је јавности поруку.

"Завод се на задатку заштите стваралаштва налази од 1920. године. Тада је основан Уред за индустријску својину Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца као јединствени државни орган који ће водити управни поступак у вези са стицањем и одржавањем права индустријске својине. Од тада до данас Завод у континуитету обавља своје послове, ослоњен на значајну традицију заштите интелектуалне својине на овом простору. Упркос свим променама, ова државна организација је остала релативно постојана захваљујући посвећености свом послу који је, по природи ствари, дистанциран од пролазних идеолошких и политичких одредница.

ДЕТАЉНИЈЕ >>

СВЕТСКИ КОНГРЕС О БОРБИ ПРОТИВ КРИВОТВОРЕЊА И ПИРАТЕРИЈЕ

31. јануар 2007.

У Женеви је у Светској организацији за интелектуалну својину 30. и 31. јануара одржан Трећи светски конгрес о борби против кривотворења и пиратерије (http://www.ccapcongress.net) . Скуп је отворио генерални директор WIPO, др Камил Идрис, а на њему су поред 700 других делегата учествовали Ronald K. Noble, генерални секретар Интерпола, Michel Danet, генерални секретар Светске царинске организације (WCO), као и представници Савеза глобалне привреде против кривотворења (GBLAAC), Међународна асоцијација за жигове (INTA), Међународна привредна комора (ICC), и Међународна асоцијација за управљње сигурношћу (ISMA). Представник Републике Србије била је госпођа Бранка Тотић, вд директор Завода за интелектуалну својину.

ДЕТАЉНИЈЕ >>

Архива

2010 2009 2008 2007 2006