Prava intelektualne svojine

Vesti

O nama

Informator o radu

Registri

Propisi i dokumenti

Povreda prava intelektualne svojine

Lista zastupnika

Napomena

ONLAJN KONFERENCIJA INTELEKTUALNA SVOJINA I INTERNET 2020

ONLAJN KONFERENCIJA INTELEKTUALNA SVOJINA I INTERNET 2020

28. avgust 2020.

Konferencija Intelektualna svojina i internet 2020 biće održana 4. septembra sa početkom u 10 časova. Konferenciju po peti put zajednički organizuju Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS). Usled pandemije koronavirusa konferencija će biti održana onlajn, a zainteresovani će moći da je prate uživo putem sledećeg linka.

Tokom konferencije će biti predstavljen zbornik "Intelektualna svojina i internet (2020)" čiji je izdavač Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, uz podršku RNIDS. Zbornik sadrži radove vodećih srpskih istraživača u oblasti prava intelektualne svojine i prava interneta, a autori će tokom trajanja programa predstaviti najznačajnije nalaze svojih radova.

Na konferenciji će govoriti više eminentnih stručnjaka iz ove oblasti kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, a neke od tema o kojima će se govoriti su:
- Odnos autorskog prava i savremenih tehnologija;
- Praksa Opšteg suda EU u vezi sa povredom žiga na internetu;
- Pravni okvir koji se primenjuje na nove generičke domene (new gTLDs);
- Aspekti međunarodnog privatnog prava koji se tiču rešavanja sporova povodom naziva domena i blokiranju sadržaja na internetu iz ugla registra domena.
Više detalja o samoj konferenciji i predavačima možete videti na sajtu RNIDS