Prava intelektualne svojine

Vesti

O nama

Informator o radu

Registri

Propisi i dokumenti

Povreda prava intelektualne svojine

Lista zastupnika

Napomena

SASTANAK KOORDINACIONOG TELA NA VISOKOM NIVOU

SASTANAK KOORDINACIONOG TELA NA VISOKOM NIVOU

20. februar 2020.

U sredu 19. februara 2020. godine, u prostorijama Zavoda za intelektualnu svojinu, održan je celodnevni sastanak na visokom nivou između članova Koordinacionog tela za efikasnu zaštitu prava intelektualne svojine u Republici Srbiji i predstavnika  Danske međuresorne mreže za borbu protiv povreda prava intelektualne svojine, uz učešće stranih eksperata. Sastanak je organizovan uz podršku tvining projekta Evropske unije pod nazivom „Zaštita i sprovođenje prava intelektualne svojine“.

Sastanak je otvorio gospodin Vladimir Marić, direktor Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, koji je govorio o trenutnoj situaciji zaštite prava intelektualne svojine u Srbiji i o planovima Koordinacionog tela. Skup je svojim prisustvom uveličao gospodin Anders Kristijan Hogard, ambasador Danske u Srbiji, koji je govorio o odnosima Danske i Srbije u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji. O Danskom zavodu za patente i žigove i njegovoj ulozi u međuresornoj saradnji, govorili su gospodin DŽon Jensen, zamenik generalnog direktora Danskog zavoda za patente i žigove, i gospođa Barbara Sur-Jesen iz Danskog zavoda za patente i žigove.

Članovi Koordinacionog tela Republike Srbije imali su priliku da se upoznaju sa najboljom evropskom praksom u vezi koordinacije sprovođenja prava intelektualne svojine, koju su izložili predstavnici Uprave carina Danske, belgijske policije i rumunskog javnog tužilaštva. Učesnici su diskutovali o očekivanjima i izazovima u vezi koordinacije između institucija za sprovođenje prava intelektualne svojine.