Prava intelektualne svojine

Vesti

O nama

Informator o radu

Registri

Propisi i dokumenti

Povreda prava intelektualne svojine

Lista zastupnika

Napomena

ODRŽAN JE WIPO SEMINAR O MADRIDSKOM SISTEMU MEĐUNARODNE REGISTRACIJE ŽIGOVA

ODRŽAN JE WIPO SEMINAR O MADRIDSKOM SISTEMU MEĐUNARODNE REGISTRACIJE ŽIGOVA

18. jun 2019.

17. i 18. juna 2019. godine u Zavodu za intelektualnu svojinu u Beogradu, u zajedničkoj organizaciji Zavoda za intelektualnu svojinu i Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), održan je WIPO seminar o Madridskom sistemu međunarodne registracije žigova.

Seminar su otvorile i pozdravile učesnike gospođe Marija Božić, pomoćnik direktora Zavoda i Asta Valdimarsdotir, direktor Madridskog registra Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO).

Nakon toga, pored gospođe Valdimarsdotir, prezentacije o odlikama i načinu primene Madridskog sistema održao je gospodin Benoa Aperše, takođe iz WIPO, dok su gospođe Jovanka Samardžić i Danijela Novaković iz Zavoda govorile o ulozi nacionalnog zavoda u tom sistemu. Ulogu zastupnika predstavila je gospođa Mirela Bošković, zastupnik za prava intelektualne svojine u kancelariji Živko Mijatović i partneri.

Seminar je bio prilika da se učesnici, među kojima su bili predstavnici vlasnika žigova, zastupnici, sudije i službenici Zavoda, bliže upoznaju sa Madridskim sitemom međunarodne registracije žigova i da razmene iskustva u primeni ovog sistema.