Prava intelektualne svojine

Vesti

O nama

Informator o radu

Registri

Propisi i dokumenti

Povreda prava intelektualne svojine

Lista zastupnika

Napomena

NOĆ ISTRAŽIVAČA

NOĆ ISTRAŽIVAČA

1. oktobar 2018.

U petak i subotu, 28-29. septembra 2018. godine Zavod je učestvovao u manifestaciji Noć istraživača. Tokom prvog dana manifestecije više stotina posetilaca imalo je priliku da se upozna sa postavkom Zavoda „Poznati srpski pronalazači“.

Tom prilikom su stručnjaci Zavoda, uglavnom deci školskog uzrasta i njihovim roditeljima, predstavili dostignuća velikih pronalazača sa naših prostora i upoznavali ih i sa drugim pravima intelektualne svojine kroz prezentaciju i postavku žigova.

Drugog dana manifestacije u Zavodu su bile smeštene i postavke laboratorije za forenziku Ministartsva unutrašnjih poslova i sudske medicine sa Medicinskog fakulteta u Beogradu. Brojni posetioci, među koima su bila najbrojnija deca, imali su priliku da se upoznaju na koji način se vrše istražne radnje i utvrđivanje identiteta osumnjičenih za krivična dela i identiteta drugih lica, kako se vrši identifikacija krvnih grupa, DNK analiza ostataka i druge zanimljivosti iz ovih oblasti kroz laboratorijske eksperimente i tehnike.

Više o samoj menifestaciji http://nocistrazivaca.rs/ .