Prava intelektualne svojine

Vesti

O nama

Informator o radu

Registri

Propisi i dokumenti

Povreda prava intelektualne svojine

Lista zastupnika

Napomena

U LESKOVCU I KOVINU ODRŽANA PREDAVANJA O OZNAKAMA GEOGRAFSKOG POREKLA

U LESKOVCU I KOVINU ODRŽANA PREDAVANJA O OZNAKAMA GEOGRAFSKOG POREKLA

24. septembar 2018.

Od 19. do 21. septembra 2018. godine u prostorijama Visoke poslove škole strukovnih studija u Leskovcu održan je Trening za profesionalne kuvare u okviru projekta BUGARSKO SRPSKI GURMANSKI VOZ.

Na treningu je učestvovalo po deset kuvara i šefova kuhinja iz obe zemlje sa po tri profesora sa svake strane. Pored obrade teorijskih pitanja, polaznici treninga imali su i praktičnu nastavu u kojoj su i sami učestvovali. U četvrtak 20. septembra održano je predavanje na temu „Postupak zaštite proizvoda oznakama geografskog porekla“ a u petak 21. septembra „Značaj zaštite proizvoda oznakama geografskog porekla“ i „Razlika između oznake geografskog porekla i žiga“ od strane stručnjaka Zavoda za intelektualnu svojinu. Poslednjeg dana, direktor Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upranog okruga podelio je polaznicima treninga sertifikate.

Dan kasnije, u Kovinu je 22. septembra 2018. godine u prostorijama opštine Kovin održano predavanje „Postupak zaštite proizvoda oznakama geografskog porekla“ sa osvrtom na zaštitu meda u Republici Srbiji. Odziv pčelara je bio veliki a predavanju su prisustvovalo pčelari iz 5 udruženja: Pančeva, Kovina, Bele Crkve, Alibunar i Banatskog Karlovca.