Prava intelektualne svojine

Vesti

O nama

Informator o radu

Registri

Propisi i dokumenti

Povreda prava intelektualne svojine

Lista zastupnika

Napomena

KONKURS ZA EVROPSKU NAGRADU ZA NAJBOLJEG PRONALAZAČA

KONKURS ZA EVROPSKU NAGRADU ZA NAJBOLJEG PRONALAZAČA

1. avgust 2018.

U toku je prijavljivanje za takmičenje za Evropsku nagradu za najboljeg pronalazača pod nazivom European Inventor Award 2019, u organizaciji Evropskog zavoda za patente. U želji da podržimo pronalazače iz Srbije koji su osmislili pronalazak za koji je odobren evropski patent, pozivamo vas da uzmete učešće u ovom prestižnom takmičenju, dostavljanjem predloga za najboljeg pronalazača ili pronalazak Zavodu, radi preporuke za nagradu.

Nagrada se dodeljuje za evropske patente koji su u važnosti makar na jednoj teritoriji zemalja članica Evropske patentne organizacije, koji su komercijalizovani ili imaju značajan tržišni potencijal i značajan doprinos ekonomji i društvu kao što su npr. otvaranje novih radnih mesta, poboljšanje kvaliteta života i/ili zaštita životne sredine. Detaljne informacije o uslovima takmičenja možete preuzeti na sledećem linku:
http://www.epo.org/news-issues/european-inventor/nominate/rules.html.

Ukoliko pronalazak ispunjava sve uslove konkursa molimo vas da sve neophodne podatke dostavite u elektronskoj formi najdalje do 15. septembra ove godine, na način propisan uslovima konkursa, na elektronsku adresu Zavoda za intelektualnu svojinu: zis@zis.gov.rs.

Predloge za najboljeg pronalazača ili pronalazak možete dostavljati i direktnim podnošenjem prijave za takmičenje Evropskom zavodu za patente do 28. septembra ove godine na sledećem linku:
http://www.epo.org/learning-events/european-inventor/nominate.html.

Kako je protekla dodela nagrade za najboljeg pronalazača pod nazivom European Inventor Award 2018 možete videti na Youtube.

Takođe, materijal o nominovanim pronalazačima i finalistima za ovu nagradu u 2018. godini možete preuzeti na sledećem linku:
https://www.epo.org/learning-events/european-inventor/finalists/2018.html