Prava intelektualne svojine

Vesti

O nama

Informator o radu

Registri

Propisi i dokumenti

Povreda prava intelektualne svojine

Lista zastupnika

Napomena

SEMINAR O INTELEKTUALNOJ SVOJINI U BEČEJU

SEMINAR O INTELEKTUALNOJ SVOJINI U BEČEJU

26. februar 2018.


U opštini Bečej, 23.februara 2018.godine, održan je seminar na temu „Uloga intelektualne svojine u brendiranju poljoprivrednih proizvoda“.

Seminar su organizovali Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Novi Sad i Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije sa asocijacijom primarnih poljoprivrednih proizvođača Vojvodina agrar iz Bečeja i namenjen je institucijama i privrednim društvima koji žele da afirmišu svoje proizvode i usluge, u cilju podizanja konkurentnosti i bolje tržišne pozicioniranosti, kroz zaštitu prava intelektualne svojine. Skup je deo akcije za podizanje svesti o značaju prava intelektualne svojine, unapređenja poljoprivredne proizvodnje i stvaranja proizvoda sa dodatnom vrednošću.

Tokom seminara bilo je reči o prepoznavanju relevantnog prava za proizvode iz oblasti poljoprivrede kada su i predstavljeni uslovi za zaštitu pojedinih prava industrijske svojine sa primerima. Tokom seminara su predstavljene i usluge Zavoda za intelektualnu svojinu za mala i srednja preduzeća. Na kraju seminara predstavnica PIK Bečej AD iz fabrike za preradu povrća Flora, upoznala je prisutne o resursima i radnim jedinicama sa kojima ova kompanija raspolaže i kao primer iz prakse dala je presek zaštićenih prava ovog privrednog subjekta i upravljanja intelektualnom svojinom u procesu redizajna svojih znakova. Seminar se održao u okviru EU projekta VIP4SME na kome je Zavod jedan od partnera.