Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Оптички дискови

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОБАВЕШТЕЊЕ

16. јун 2009.

У Палати Србије су дана 15.06.2009. године одржане консултације за израду националне стратегије интелектуалне својине. Састанак је организовао Завод за интелектуалну својину у сарадњи са Светском организацијом за интелектуалну својину.

Након поздравне речи г-дина Милоша Недељковића, државног секретара у Министарству за науку и технолошки развој, своја излагања и презентације одржали су г-дин Михаљ Свантнер, директор Одељења за извесне земље Европе и Азије у Светској организацији за интелектуалну својину, г-ђа Бранка Тотић, директор Завода за интелектуалну својину, те г-дин Рон Марчант, европски експерт за интелектуалну својину. Састанку су присуствовали и бројни високи државни службеници Републике Србије, као и руководство Завода за интелектуалну својину.

Током дискусије, учесници састанка су се сложили око наредних корака за израду националне стратегије интелектуалне својине, идентификовали кључне институције за сарадњу у изради стратегије, а такође је изражена потреба за израдом релевантног акционог плана.