Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Оптички дискови

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАН 23. ТЕСЛА ФЕСТ

16. октобар 2009.

Двадесет трећи међународни фестивал иновација, знања и стваралаштва „Тесла Фест 2009“ одржан је од 12. до 15. октобра у Новом Саду. Изложбу је отворио помоћник републичког министра за науку и технолошки развој др Радосав Церовић.

Завод је по традицији имао свој штанд, на коме су патентни стручњаци пружали правну и другу стручну помоћ проналазачима, док су заинтересованим лицима биле доступне и „онлајн“ базе података. Такође, Завод је одржао округли сто на коме је разговарано о новинама у области жигова, као и о аспектима комерцијализације интелектуалне својине.

На овогодишњем фестивалу било је бројних домаћих, али и иностраних излагача. Посетиоци фестивала могли су да погледају изложбе индустријског дизајна, жигова, ознака географског порекла, изложбу техничког стваралаштва младих талената, промоцију документарног филма о Милутину Миланковићу, берзу проналазака и иновационих пројеката, као и семинар о заштити интелектуалне својине.

Гост Тесла Феста био је и Михаљ Свантнер, руководилац Сектора за одређене државе Европе и Азије у Светској организацији за интелектуалну својину. Он је овом приликом најбољем проналазачу уручио награду Светске организације за интелектуалну својину, која се састоји од медаље и уверења потписаног од стране директора те институције.