Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Оптички дискови

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ПУШТЕН У РАД НОВИ ИЗГЛЕД ПОРТАЛА INNOVACCESS

ПУШТЕН У РАД НОВИ ИЗГЛЕД ПОРТАЛА INNOVACCESS

18. фебруар 2013.

Недавно је пуштен у рад нови изглед портала INNOVACCESS који је креиран оквиру у пројекта IPeuropAware и модернизован под пројектом IPorta у којем учествује и Завод за интелектуалну својину Републике Србије. Овај портал представља централну тачку мреже националних завода из 27 земаља Европе и пружа разне важне информације о системима интелектуалне својине у земљама Европе.

Пројекат IPorta се одвија под окриљем Европске агенције за конкурентост и иновативност. Општи циљ овог пројекта је развој конкурентне и иновативне привреде у Европи, односно афирмација интелектуалне својине у циљу раста конкурентности привреде. На порталу Innovaccess могу се пронаћи информације о системима заштите интелектуалне својине у земљама које учествују на пројекту као и у другим земљама Европе, ради лакшег прегледа поступака, трошкова заштите и контаката релевантних институција које учествују у систему интелектуалне својине. Тако се свим релевантним субјектима који желе да ефикасно искоришћавају сопствена интелектуална добра омогућава да лакше осмисле своју стратегију заштите и наступа у другим европским земљама у складу са доступним информацијама.


Ради лакше навигације, информацијама по земљама може се приступити преко секције "National Information" на главном менију.

- Линк за портал INNOVACCESS

- за више информација о пројекту IPorta кликните овде