Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Оптички дискови

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАНА ОСМА БИЗНИС БАЗА

3. децембар 2009.

Београдски сајам је и ове године био домаћин осмог по реду Међународног сајма предузетништва „Бизнис база“, који је у организацији Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа и предузетништва одржан у периоду од 28. новембра до 1. децембра. На сајму је традиционално учествовао и Завод за интелектуалну својину.

Сајам је отворио министар економије у Влади Србије, Млађан Динкић, који је истакао велику важност одржавања овог сајма, оценивши да мала и средња предузећа представљају највиталнији део српске економије и да чине чак 99 процената приватног сектора. Приликом посете штанду Завода за интелектуалну својину, г-дин Динкић је похвалио рад наше институције и нагласио њен значај за развој сектора малих и средњих предузећа.

На сајму су обрађене различите теме које су се односиле на значај интелектуалне својине, лидерство на тржишту, еко-пословање, информациона решења, као и подршку младим предузетницима. Завод за интелектуалну својину је током целог сајма пружао стручне савете и помоћ у области интелектуалне својине, а у склопу програма сајма одржао је и предавање о значају интелектуалне својине за конкурентност предузећа.