Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Оптички дискови

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

У ЛЕСКОВЦУ И КОВИНУ ОДРЖАНА ПРЕДАВАЊА О ОЗНАКАМА ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА

У ЛЕСКОВЦУ И КОВИНУ ОДРЖАНА ПРЕДАВАЊА О ОЗНАКАМА ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА

24. септембар 2018.

Од 19. до 21. септембра 2018. године у просторијама Високе послове школе струковних студија у Лесковцу одржан је Тренинг за професионалне куваре у оквиру пројекта БУГАРСКО СРПСКИ ГУРМАНСКИ ВОЗ.

На тренингу је учествовало по десет кувара и шефова кухиња из обе земље са по три професора са сваке стране. Поред обраде теоријских питања, полазници тренинга имали су и практичну наставу у којој су и сами учествовали. У четвртак 20. септембра одржано је предавање на тему „Поступак заштите производа ознакама географског порекла“ а у петак 21. септембра „Значај заштите производа ознакама географског порекла“ и „Разлика између ознаке географског порекла и жига“ од стране стручњака Завода за интелектуалну својину. Последњег дана, директор Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског упраног округа поделио је полазницима тренинга сертификате.

Дан касније, у Ковину је 22. септембра 2018. године у просторијама општине Ковин одржано предавање „Поступак заштите производа ознакама географског порекла“ са освртом на заштиту меда у Републици Србији. Одзив пчелара је био велики а предавању су присуствовало пчелари из 5 удружења: Панчева, Ковина, Беле Цркве, Алибунар и Банатског Карловца.