Prava intelektualne svojine

Vesti

O nama

Informator o radu

Registri

Propisi i dokumenti

Povreda prava intelektualne svojine

Lista zastupnika

Napomena

VAŽNO OBAVEŠTENjE - MEDjUNARODNI ŽIG I DIZAJN

4. avgust 2014.

Neretko nam se korisnici obraćaju povodom prijema poziv za plaćanje taksi za registraciju i/ili produženje važenja međunarodnog žiga, odnosno održavanja industrijskog dizajna i upisa u registar od strane neovlašćenih agencija i organizacija.

U vezi sa tim, UPOZORAVAMO podnosioce prijava i zastupnike da ne vrše uplatu novčanih iznosa po nalogu ovih neovlašćenih servisa, agencija i organizacija. Reč je o organizacijama koje nisu ovlašćene za registraciju, održavanje prava ili upis prava u baze: Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), Zavoda za harmonizaciju unutrašnjeg tržišta (OHIM) i Zavoda za intelektulnu svojinu Republike Srbije.

Više informacija i spisak ovih neovlašćenih organizacija možete naći na sajtu Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), na linku http://www.wipo.int/pct/en/warning/pct_warning.html, i Zavoda za harmonizaciju unutrašnjeg tržišta (OHIM), na linku https://oami.europa.eu/ohimportal/en/misleading-invoices.

Takođe, za sve dodatne informacije uvek se možete obratiti Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije putem mejla info.EIC@zis.gov.rs.