Prava intelektualne svojine

Vesti

O nama

Informator o radu

Registri

Propisi i dokumenti

Povreda prava intelektualne svojine

Lista zastupnika

Napomena

OTVORENA VRATA

OTVORENA VRATA

13. jul 2018.

Obaveštavamo sve zainteresovane da će naredna Otvorena vrata u tekućem mesecu biti održana u četvrtak 19. jula sa početkom u 12 časova.

DETALjNIJE >>

10. JUL - DAN ROĐENJA NIKOLE TESLE

10. JUL - DAN ROĐENJA NIKOLE TESLE

10. jul 2018.

Nikola Tesla, naš najveći naučnik i pronalazač, rođen je 10. jula 1856. godine u Smiljanu, a preminuo je 7. januara 1943. godine u NJujorku.

I danas, kada je proteklo 75 godina od njegove smrti, delo Nikole Tesle ostaje nepresušan izvor inspiracije za brojne generacije naučnika, stručnjaka i pronalazača. NJegovo najznačajnije delo predstavljaju pronalasci, koje je zaštitio brojnim patentima širom sveta i na kojima i posle više od 100 godina posle njihovog nastanka počiva naš svakodnevni život. Ovo se pre svega odnosi na njegov sistem naizmeničnih struja (zasnovan na korišćenju obrtnog magnetnog polja koje je Tesla takođe otkrio), čije je ključne komponente - sistem za distribuciju naizmeničnih struja i odgovarajuće motore naizmenične struje - Tesla sam stvorio. Ova grupa Teslinih pronalazaka ne samo da je predstavljala jedan od ključnih zamajaca industrijske revolucije tokom druge polovine XIX veka, već se i danas nalazi u osnovi savremene civilizacije.

DETALjNIJE >>

OBAVEŠTENJE O TAKSAMA

3. jul 2018.

Od 1. jula 2018. godine primenjuju se novi dinarski iznosi republičkih administrativnih taksi koje se odnose na spise i radnje u vezi sa pravima intelektualne svojine.

DETALjNIJE >>

OTVORENA VRATA

OTVORENA VRATA

13. jun 2018.

Obaveštavamo sve zainteresovane da će naredna Otvorena vrata u tekućem mesecu biti održana u četvrtak 21. juna sa početkom u 12 časova.

DETALjNIJE >>