Prava intelektualne svojine

Vesti

O nama

Informator o radu

Registri

Propisi i dokumenti

Povreda prava intelektualne svojine

Lista zastupnika

Napomena

VODIČI KROZ PRAVA INTELEKTUALNE SVOJINE

Ova edicija obuhvata vodiče i priručnike Svetske organizacije za intelektualnu svojinu koji će Vam pomoći u sagledavanju svih pojedinosti i karakteristika pojedinačnih prava intelektualne svojine.

ŠTA JE INTELEKTUALNA SVOJINA?

Ova publikacija Svetske organizacije za intelektualnu svojinu je svojevrstan vodič za intelektualnu svojinu. Polazeći od osnovnih informacija o patentu, žigu, industrijskom dizajnu, geografskoj oznaci i autorskom i srodnim pravima, kao i opštih informacija o samoj intelektualnoj svojini, ovo izdanje predstavlja nezamenljivo štivo za one koji žele da se upoznaju sa svetom intelektualne svojine.

KAKO SE STVARA ŽIG

Žigovi su jedan od glavnih elemenata marketinga i imidža svakog preduzeća. Stoga bi, u cilju razvoja konkurentnosti, svako privredno društvo trebalo da u sopstvenu poslovnu strategiju uključi i strategiju upotrebe žiga.

DOPADLJIV IZGLED

Primamljivost vizuelnog izgleda proizvoda jedna je od najvažnijih karakteristika koja utiče na njegovu konkurentnost na tržištu i često je presudna u donošenju kupčeve konačne odluke. Zato svako uspešno preduzeće mora naučiti kako da zaštiti dizajn svojih proizvoda.

PRONALAZEĆI BUDUĆNOST

Patenti su jedno od najvažnijih savremenih sredstava svakog preduzeća, koji mu omogućavaju da što bolje iskoristi nove inovativne ideje i tehnološke kapacitete i tako ojača svoj poslovni, marketinški i izvozni položaj.

KREATIVNI IZRAZ

Ovaj priručnik pruža malim i srednjim preduzećima osnovna znanja o tome kako da zaštite dela koja stvore ili na koja imaju autorsko pravo, kao i kako da ostvare najveću korist od svog autorskog, odnosno srodnog prava.